Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Stjernepladsen

Aarhus Universitet og Esbjerg Kommune går sammen om at skabe en stjerneplads på Mandø, hvor besøgende kan se op og fordybe sig i himlen over os.

En oplevelse for alle

På stjernepladsen vil besøgende kunne få information om de fænomener, de kan se på himlen, og der vil være indrettet pladser til at ligge ned og kigge op på himlen.

Når der både er et observatorie i Australien og på Mandø, kan studerende og andre interesserede fra hele verden observere nattehimlen og trække 'live' data både dag og nat.

Det er en central tanke, at stedet og undervisningsmaterialerne skal være frit tilgængelige, så alle kan få nem adgang og et indblik i astronomi og andre naturfag.

Fjernstyret teleskop for alle

Esbjerg Kommune har søgt om midler til at etablere et fjernstyret observatorium med et 60 cm spejlteleskop på Mandø. Teleskopet vil  primært blive brugt af gymnasieklasser, folkeskoleklasser og amatørastronomigrupper, men uddannelsesinstitutioner og andre interesserede i udlandet skal også have adgang. 

Projektet er baseret på et samarbejde med Aarhus Universitet, som har et lignende projekt på den anden side af jorden i Australien. Det software og undervisningsmateriale, som laves til teleskopet dernede stilles til rådighed i Danmark, hvor en lang række uddannelsesinstitutioner står klar til at tilpasse det til den danske stjernehimmel og danske studerende på alle klassetrin.